Meer info

Keukentafelgesprek

Dagbesteding

  • Vragenlijst om inzicht te krijgen wat voor dagbesteding het beste bij je past. Deze lijst is in te vullen op www.wensopmaat.nl

Regelhulp

Regelhulp, digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft. Via het tabblad 'Bladeren' kom je op informatie voor mensen met een lichamelijke beperking.
www.regelhulp.nl

 

Hulpmiddelen

  • Hulpmiddelenwijzer, Vilans. Deze website biedt onafhankelijke informatie over hulpmiddelen bij bijvoorbeeld huishouden en persoonlijke verzorging. Ook informatie over zorgtechnologie, zoals beeldschermzorg.
    www.hulpmiddelenwijzer.nl
  • Scouters, website met onafhankelijke informatie over hulpmiddelen, waar je ook je ervaring met een hulpmiddel kunt delen: www.scouters.nl
  • Informatie over hulpmiddelen: www.handy-wijzer.nl

 

Woningaanpassingen

Brochure: Woningaanpassingen van A tot Z. Te gebruiken bij het realiseren van een woningaanpassing. Geeft informatie over het traject dat doorlopen moet worden om een woningaanpassing te realiseren. Uitgave Vilans.

 

 

Actieplan voor volwassenen met CP

Rijndam Revalidatie heeft een groepsbehandeling ontwikkeld voor volwassenen met cerebrale parese ouder dan vijfentwintig jaar, gericht op het leren omgaan met de langetermijngevolgen van deze aandoening. Deze groepsbehandeling bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten. De thema's die aan bod komen zijn: energiemanagement, lichaamsbeweging en leefstijl, spanning en ontspanning, lichaamsbeleving en zelfbeeld, communicatie met de omgeving en toekomstperspectief. Aan het eind van dit traject heb je een concreet actieplan voor jezelf opgesteld. Aanmelden kan via een verwijsbrief van de revalidatiearts, specialist of huisarts. De bijeenkomsten vinden plaats in Rotterdam. Meer informatie via www.rijndam.nl of 010-2412428.