Online Cursus 'Omgaan met pijn'

Chronische pijn, ruim 2,2 miljoen Nederlanders hebben hier mee te maken. Heb jij chronische pijn? Volg dan de Online Cursus 'Omgaan met pijn'.

De online cursus is gebaseerd op de nieuwe zorgstandaard Chronische Pijn en is tot stand gekomen met steun van Fonds NutsOhra en het Revalidatiefonds. Spierziekten Nederland en het 'Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem' hebben voor pijnpatiënten deze online cursus ontwikkeld.

 

Doel van de cursus

Chronische pijn heeft impact op het maatschappelijk functioneren en het persoonlijk welzijn. Hulpverleners kunnen ondersteuning bieden, maar patiënten kunnen zelf ook iets doen. Daarom is de cursus 'Omgaan met pijn' ontwikkeld met als doel om informatie te verstrekken aan patiënten over het ontstaan en het bestrijden van chronische pijn. Na de cursus weet je hoe je zelf kunt werken aan je herstel.

 

3-delige cursus

De cursus bestaat uit 3 delen: verschillende soorten pijn en hun oorzaken, behandelmogelijkheden en je eigen invloed op pijn. Daarnaast heeft de cursus twee versies: een algemene versie voor iedereen die te maken heeft met chronische pijn (nieuw venster) en een versie die is toegespitst op spierziekten (nieuw venster). Om de online-cursus te kunnen volgen moet je een account aanmaken (eenmalige bijdrage van 0,95 eurocent).